Váš nákupný košík je prázdny

domatra avatarOpýtajte sa nás07:30-16:300917 419 478

26.03.2021 Upečte si veľkonočného barančeka

K Veľkej noci neodmysliteľne patrí dobré jedlo. Upečte si s nami chutného veľkonočného barančeka, ktorý vám zároveň ozdobí váš stôl. Všetko potrebné kuchynské náčinie vrátane formy nájdete v našej ponuke.  

Na prípravu cesta potrebujeme:

  • 3 vajíčka
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 polievkových lyžíc oleja
  • 5 polievkových lyžíc teplej vody
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 kávovú lyžičku prášku do pečiva
  • 1 vrecko vanilkového pudingu
  • 1 lyžičku citrónovej kôry
  • štipku soli

Ako prvé si oddelíme bielka od žĺtok. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a vodu a vyšľaháme do peny. V druhej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva, pudingom a citrónovou kôrou a primiešame ju do peny zo žĺtkov. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta.

Formu na barančeka si vymastíme a vysypeme múkou. Dôkladne premiešané cesto vylejeme do formy a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C (teplovzdušnú stačí na 160 °C). Pečieme zhruba 40 minút. Po upečení necháme barančeka úplne vychladnúť a vyklopíme ho z formy.

Vášho barančeka môžete poprášiť cukrom, ozdobiť šľahačkou alebo poliať roztopenou čokoládou. Ako oči použite hrozienka, sušené ovocie (napríklad brusnice) alebo oriešky. Hotového barančeka môžete naaranžovať ako súčasť výzdoby na vašom stole. 

Cookies nám umožňujú poskytovať lepšie služby. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" vyjadrujete súhlas s anonymným používaním a uchovávaním cookies. Viac informácii

Súhlasím